Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.

Kundcenter


Försäljningsvillkor

 

För konsumenter (privatpersoner):

För konsumenter gäller även Konsumentköplagen och Distansavtalslagen.

 

Pris

Angivna priser är inklusive gällande mervärdesskatt. AlfaCare förbehåller sig rätten till prisjusteringar för eventuella valutaförändringar eller andra orsaker över vilka vi inte råder. För order under 3000: - inkl. moms debiteras 95: - i frakt. För order över 3000: - debiteras 4 % av varuvärde i fraktkostnad. Angivna frakter gäller endast för transport inom Sverige.

 

Leverans:

Leveransvillkoret är, om inget annat överenskommits, ”Fritt vårt lager ”varför fraktkostnader tillkommer. Leveranserna sker normalt med DHL eller DHL Servicepoint vad gäller privatpersoner. Ni får där ett SMS när paketet finns för avhämtning på närmaste utlämningsställe.

 

Leveransen omfattar leverans av emballerat gods till lastbrygga eller liknande. Särskilda tjänster som avemballering, installation i lokal, etc. utförs enligt överenskommelse och debiteras separat.

 

För leverans utanför Sverige kontakta oss först.

 

Leveranstid:

Normalt ca 4 dagar efter order. För ej lagerförda varor är leveranstiden normalt 3-6 veckor

 

Betalningsvillkor/Betalningssätt:

Mot faktura 30 dagar netto. Dröjsmålsränta debiteras, efter förfallodagen, med gällande diskonto + 8 %. Kortbetalning är möjlig. 

Vi vil att personuppgifter skal hanteras på rätt sätt. AlfaCare behandlar därför endast personlig information som du lämnar till oss, och som är nödvändigt för oss att uppfylla våra åtaganden gentemot dig. När du handlar hos oss, håller vi namn, adress, mobilnummer och e-postadress. Detta är information som vi behöver för att leverera varan till dig, och för at vi kan kontakta dig i samband med din beställning om vi behöver det. Vi är också skyldiga att hålla denna information i samband med redovisning, avgiftshantering och eventuell hantering av garanti/retur. Kunddata kommer inte att delas med eller säljs till en tredje part, och lagras i enlighet med svensk lag.

Som återförsäljare och lagliga ägare är vi ansvariga för transaktioner på webbplatsen. Detta innebär att kreditkortsuppgifter anges på en säker, krypterad fil. Kreditkortsnummer lagras inte av AlfaCare AB. Detta hanteras av vår betalningspartner Elavon.

 

Transportskada:

Vid transportskada eller saknat gods kontakta transportören (DHL) inom 7 dagar. Är emballaget skadat vid mottagandet skall detta noteras på fraktsedeln och chauffören utlämningsstället) skall alltid skriva under.

 

Reklamation:

Vid reklamation, fel i beställningen eller felaktig leverans ring vår kundtjänst inom 7 dagar efter mottagandet.

 

Ångerrätt:

Är ni inte nöjda med varan som beställts gäller 14 dagas ångerrätt efter det att varan mottagits. Varan skall vara i lika gott skick som när den levererades. Varan skall returneras i originalförpackning. AlfaCare har rätt att göra avdrag för om produkten har hanterats i större utsträckning än som varit nödvändigt. Ångerrätt gäller endast konsumenter. Företag, etc. skall kontakta kundtjänst innan eventuell retur.

 

Normalt finns ingen returrätt på specialbeställningar. Kontakta kundtjänst för rådfrågning.

 

Returer:

Vid returer där AlfaCare ej orsakat returen görs ett returavdrag som normalt är 15 % av varans pris. Returer sker på egen bekostnad utom när varan är defekt eller felleverans skett.

 

Ej uthämtad leverans:

Vid ej uthämtad leverans förbehåller vi oss rätten att debitera kostnaderna för returfrakt, hanteringsavgift, etc. För närvarande 150: -

 

Garanti:

Garantitiden är två år från leveransdagen. Garantin omfattar material- och konstruktionsfel och förutsätter normal användning. Garantin gäller inte förbrukningsmaterial.

På reparationer lämnas 6 mån garanti.

 

Ingrepp i produkten får inte ske om garanti hävdas. Fakturanummer och produktens serienummer skall anges vid garantiärende.

 

Lån av utrustning:

För utvärdering av produkt, kontakta respektive säljare eller vår kundtjänst.

Provleverans åtföljs av faktura med 30 dagars returrätt. Returfrakt debiteras, om ej annat överenskommits.

 

Övrigt:

Vårt sortiment utvecklas och förbättras kontinuerligt. Vi förbehåller oss därför rätten till produkt och konstruktionsförändringar utan föregående meddelande.